• Post last modified:juni 3, 2021

Swiss Laks – Landbasert Lakse Oppdrett

MAT KULING ble tildelt kontrakten for å levere RAS-utstyr for landbasert laksedrift til sveitsisk alpefisk A.G. Swiss Lachs. Swiss Lachs er den første og eneste lakseoppdrett i Sveits som produserer premium alpin laks og bearbeidet laks på et lukket landbasert oppdrettsanlegg.

Premium Alpine Salmon
Swiss Lachs Premium Alpine Salmon

Swiss Lachs får sine laksegg fra Island. På mindre enn ett år når fisken en vekt på 150gr, og etter ytterligere 10 til 12 måneder når den gjennomsnittsstørrelse på 3,5 kg.

Landbasert RAS Anlegg for Laks

Oppdrettsanleggets RAS (Recirculating Aquaculture System) er designet med tanke på de høyeste sanitetsstandardene samt alle aspekter av etisk dyrevelferd. Anleggets unike RAS-system gjør at fisk kan vokse trygt i et desinfisert og virusfritt miljø med en kontinuerlig strøm av rent vann.

Premium Alpine Salmon RAS Equipment
Utstyr for Resirkulering i Akvakultur

Driftsteamet måler og overvåker automatisk vannkvaliteten 24/7. Swiss Lachs oppdrettsanlegg bruker et eksklusivt utviklet fiskefôr av høy kvalitet uten etoksyquin og antibiotika.

MAT KULING designet og produserte proteinskimmere for ferskvannssystemet. Den komplekse livssyklusen til laksen og den høye veksthastigheten krevde RAS utstyr som kan håndtere fiskeoppdrett. MAT KULING ble valgt for å levere filtreringsteknologi for å øke effektiviteten til det tidligere installerte filtreringssystemet og for å støtte stabiliteten og effektiviteten til intensiv lakseproduksjonen. Teamet vårt fullførte prosjektet på bare 45 dager.

Protein Skimmere for Ferskvann

MAT KULING ferskvanns proteinskImmere som brukes hos Swiss Lachs, produserer kontinuerlig et tykt skum som automatisk blir kontrollert slik at oppdrettsanlegget kan operere med bruk av mindre gjenvinningsvann og i full kontroll over proteinnivåene i det totale vannvolum. Denne automatiseringen gir betydelig proteinfraksjonering som resulterer i flere fordeler for pH-stabiliteten, stabile driftsforhold og høyt oksygenivå. Samtidig ivaretas de komplekse biologiske reaksjonene fra anleggets resirkulerte vann på stabile og laksesikre nivåer. MATs standard ozonkontrollprotokoll brukes til å implementere trepunkts redoksmåling for kontinuerlig overvåking av effektiviteten til proteinskimmere og våre ozongeneratorer.

MAT KULING er en “one stop shop” når det kommer til effektive løsninger for RAS anlegg for lakseoppdrett. Kontakt oss med din forespørsel om du driver med eller skal drive med intensivt lakseoppdrett.

Landbasert RAS Anlegg for Laks
Landbasert RAS, Akvakultur, Swiss Lachs