You are currently viewing Dubai baserte ALEC signerer regionalt partnerskap med MAT-KULING AS, ledende RAS produsent og leverandør i Stavanger.
Signeringsbilde fra gårsdagens signering i Dubai Fra venstre Barry Lewis, Adm.Dir Alec, Vassilis Sklavounos, Salg og utviklings direktør i MAT, MAT-KULING og Kez Taylor konsernsjef Alec Group.
  • Post last modified:august 2, 2021

Dubai baserte ALEC signerer regionalt partnerskap med MAT-KULING AS, ledende RAS produsent og leverandør i Stavanger.

  • ALEC E & C signerer partnerskap med MAT Filtration Technologies og MAT-KULING AS for landbasert oppdrett, vannbehandlingsprosjekter og vannfiltrering.
  • Eksklusivt partnerskap for å dekke De forente arabiske emirater og Saudi-Arabia.

Dubai, De forente arabiske emirater: ALEC Engineering and Contracting L.L.C (ALEC), har inngått et eksklusivt strategisk partnerskap med norskbaserte MAT Filtration Technologies og MAT-KULING for landbasert fiskeoppdrett, vannbehandlingsprosjekter og filtrering i både UAE (De forente arabiske Emirater) og KSA (Kingdom of Saudi Arabia).

Partnerskapet er etablert for å gi en levedyktig nøkkelferdig løsning for flere av regionens kommende megaprosjekter, og vil fokusere på å støtte matvaresikkerhet gjennom utvikling av fiskeri, som vil bruke MAT-KULINGs Recirculating Aquaculture Systems (RAS), som er spesielt designet for å kreve mindre ferskvann, samtidig som det holder et sunt miljø for fisken.

“Med både De forente arabiske emirater og Saudi-Arabia som ønsker å styrke sine nasjonale matsikkerhetsprogrammer, i tillegg til de internasjonale utfordringene den globale fiskeindustrien står overfor, vårt partnerskap med MAT Filtration Technologies og MAT-KULING er et strategisk skritt som vil kombinere styrken til begge selskapene for å gi en kostnadseffektiv, toppmoderne løsning for oppdrettsnæringen og dermed støtte regionens langsiktige mål for selvforsyning. I tillegg vil vi også søke å utvide omfanget vårt ved å se på fremtidige vannbehandlingsprosjekter og integrerte filtreringssystemer, takket være MAT-KULINGs mangfoldige utvalg av teknologiske løsninger.”

Kez Taylor, administrerende direktør i ALEC
Bjørn Dørum
Bjørn Dørum som har bakgrunn som leder og eier i.bl.a. Enwa vannbehandling kommenterer på telefon denne fantastiske muligheten dette kan gi oss i Mat-Kuling og våre norske og utenlandske partnere

Dette vil gi oss et fotfeste i en av de mest oppdretts ekspansive regionene og som vi håper kan også medføre at vi tar med oss flere av våre norske partnere.

Bjørn Dørum Daglig Leder i MAT-KULING

Med flere tiårs erfaring med å produsere filtreringsutstyr, har MAT-KULING’s produktspekter blitt videreutviklet for å gjøre det mer operatørvennlig, ivareta optimale forhold for fisken, samtidig som det er holdbart nok til å takle de utfordrende høye temperaturer og fuktige forholdene i Midt-Østen. Etter å ha integrert RAS-teknologi i samarbeidet, er det nye regionale partnerskapet ikke bare i stand til å overholde strengere miljøbestemmelser når det gjelder energiforbruk, men også gjennom dets materialer, som er laget av ikke-osmotiske og ozonholdige plastmaterialer.

Partnerskapet kommer etter at lignende avtaler er nådd i begge land. I følge RAS Tech Magazine avsluttet Abu Dhabi Catalyst Partners nylig en finansieringsrunde med 8F Asset Managements landbaserte akvakulturfond, som også eier Pure Salmon og har flere RAS-prosjekter i Europa, Japan og USA. I Saudi-Arabia planlegger NEOM et oppdrettsanlegg med Tabuk Fish Company, som forventes å ha en produksjonskapasitet på 70 millioner egg, noe som gjør det til det største klekkeriet i MENA-regionen etter ferdigstillelse.

MAT-KULING´s partnerskap med Dubai baserte Alec ble omtalt i bl.a Ilaks.no