You are currently viewing MAT-KULING Vannbehandling AS skal levere verdens største Protein Skimmere til Atlantic Sapphire.
Atlantic Sapphire Bluehouse Fase 2 i Miami
  • Post last modified:april 12, 2022
I forbindelse med signeringen av kontrakten var Erdem Akartepe (MAT) og Vassilis Sklavounos (MAT-KULING) og Rene Lawler (MAT-KULING) og  på plass hos Atlantic Sapphire i Miami
I forbindelse med signeringen av kontrakten var Erdem Akartepe (MAT) og Vassilis Sklavounos (MAT-KULING) og Rene Lawler (MAT-KULING) og på plass hos Atlantic Sapphire i Miami

Det er med stolhet vi kan kunngjøre at MAT-KULING Vannbehandling AS snart skal levere den første gruppen av verdens største proteinskimmere og tilhørende RAS-utstyr til Atlantic Sapphire for fase 2 av Miami Bluehouse-utvidelsen.

Miami Bluehouse er for tiden det største resirkulerende akvakulturanlegget (RAS) globalt, og vi er beæret over at Atlantic Sapphire har valgt MAT-KULING som partner i dette banebrytende prosjektet.

Gjennom de siste 9 månedene har MAT-KULING jobbet tett med teamene tilAtlantic SapphireHazen & Sawyer og Wharton Smith for å sikre sømløs integrasjon av MAT-KULING’s filtreringsteknologi i Bluehouse Phase II’s-design.

Atlantic Sapphire Bluehouse
Atlantic Sapphire Bluehouse

Overgår Den Tidligere Verdensrekorden for de Største Proteinskimmerne

Med dette prosjektet bryter MAT-KULING RAS den tidligere rekorden for MAT PS-3000, som frem til i dag var den største proteinskimmeren i havbruksnæringen.

Med dette prosjektet bryter den tidligere rekorden for MAT PS-3000.
Med dette prosjektet bryter den tidligere rekorden for MAT PS-3000.

Proteinskimmer-teknologi fjerner avfall i RAS inkludert fiskeavfall, CO2, ammoniakk og komplekse organiske forbindelser fra metabolske biprodukter, alger og fenoler. Mange av disse påvirker fiskens vekst og helse og har vært knyttet til dårlig smak i sluttproduktet, så effektiv og rask fjerning av dem er fordelaktig i RAS, med de ekstra fordelene av økt oppløst oksygen (DO) og den sikre og effektive måten å tilsette Ozon til et system.

MAT-KULING har gjennom Forskning og Utvikling(FoU) jobbet med løsningen for å skalere opp proteinskimmere og annet utstyr for å møte de helt spesifikke kravene til storskala RAS-anlegg. Vi har funnet ut at selv om standard proteinskimmere er tilstrekkelige og en viktig del av et godt designet RAS, kommer de til kort når de brukes i intensive anlegg der for eksempel skumtettheten og volumet som produseres i disse operasjonene langt overstiger det man kan forvente. Den andre utfordringen vi måtte overvinne under utformingen av utstyret er de innebygde redundansene. Utstyret må ikke bare møte denne utfordringen, men overgå, da det ikke er rom for halve tiltak i denne skalaen innen akvakultur.

Følg med, flere nyheter og utstyrsbilder kommer snart om dette megaprosjektet.

Atlantic Sapphire Bluehouse
Atlantic Sapphire Bluehouse

Kontakt oss i dag for å motta tekniske data, spesifikasjoner og konkurransedyktige priser for settefiskanlegget ditt eller andre krevende akvakulturapplikasjoner med ferskvann eller saltvann.